Gay Eskorte

Homo norsk daiting

homo norsk daiting

Likestillings- og diskrimineringsombudet skal sikre at disse reglene blir fulgt. Kim Friele av Jarle Vines. I Norge ble homoseksuelle handlinger mellom menn tidligere rammet av straffelovens bestemmelser om «utuktig omgang» § Denne paragrafen ble opphevet i Ved en endring av straffeloven i innførte Norge, som det første land i verden, bestemmelser som gir homofile som enkeltpersoner og gruppe et særskilt strafferettslig vern mot nedsettende omtale og diskriminering §§ a, a. Fra fikk Norge, som det annet land i verden etter Danmark , en lovregulering av homofilt samliv registrert partnerskap , og tilsvarende ordninger er senere innført i flere andre europeiske land.

Den norske partnerskapsloven ble fra erstattet av en kjønnsnøytral ekteskapslov. I deler av Den norske kirke og andre kristne trossamfunn betraktes seksuelt samliv mellom homofile som synd. Det har imidlertid skjedd en holdningsendring her, blant annet gjennom utredningsarbeid og debatt på kirkemøtet. Den norske kirke vedtok en ny liturgi for kirkelig vigsel av likekjønnede par januar Homofili er i økende grad blitt samfunnsmessig akseptert i Norge, og de homofile deler av befolkningen er blitt gradvis mer «synlige».

De homofile selv og deres organisasjoner har vært sterkt medvirkende til den økende aksepten, blant annet gjennom et utstrakt informasjonsarbeid rettet mot skolen og ungdomsmiljøene. En av forgrunnsfigurene i holdnings- og informasjonsarbeidet i Norge har vært Karen-Christine Friele. Den første organisasjon for homoseksuelle ble grunnlagt i Tyskland i slutten av årene. Etter en splittelse i slutten av årene gikk DNF fra sammen med Arbeidsgrupper for homofil og lesbisk frigjøring AHF og flere mindre frittstående organisasjoner i en felles organisasjon, LLH — Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner tidligere Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring.

Homobevegelsen i Norge og internasjonalt har tatt i bruk flere ytre symboler i sitt arbeide for å synliggjøre homofile — den greske bokstaven λ lambda , en rosa trekant til minne om merkingen av homoseksuelle fanger i nazistenes konsentrasjonsleirer og et seksfarget « regnbueflagg », for å nevne noen. En rekke steder i Norge og andre land arrangeres det — gjerne i tilknytning til den internasjonale solidaritetsdagen for homofile, Christopher Street Day Oslo var vertskapsby for den europeiske Pride-feiringen i og arrangerte også EuroPride i Hvert fjerde år avholdes det internasjonale idrettsleker for homofile utøvere Gay Games.

Foreslå endringer i tekst. Foreslå bilder til artikkelen. I en uttalelse til NRK sa utenriksminister Børge Brende H at det var helt uakseptabelt at man straffer personer som lever ut sin seksuelle legning, og at Norge måtte sette ned foten da Uganda innførte en ny anti-homolov.

Samtidig som Norge ønsker å vise Uganda hvor grensa skal gå, viser en gjennomgang NRK har gjort at Norge i ga bistandspenger til i alt 31 land i Afrika hvor det å være homofil er ulovlig. Klikk på landene i kartet for å se straffenivået, og se hva Norge gir til landene i tabellen nederst i saken. I fire av landene innebærer straffen at homofile kan måtte bøte med livet ifølge loven. De 4 milliardene Norge gir i bistand til landene, inkluderer det som betegnes som stat-til-stat-midler og midler til norske, internasjonale og lokale organisasjoner samt multilaterale organisasjoner som FN se fakta.

Norge gir stat-til-stat-midler til land med fengselsstraffer og dødsstraff. På spørsmål om hvorfor ikke Norge også reagerer overfor disse landene, svarer Brende at Uganda skiller seg spesielt ut. Dette må Norge reagere på, og statuere et eksempel, sier utenriksministeren.

Ifølge Utenriksdepartementet er flere av de grove lovene mot homofile i Afrika, sovende paragrafer, som ikke praktiseres. Både forskere og Landsforeningen for lesbiske, homofile og transpersoner LLH har advart mot å knytte bistandskuttet direkte til homofiles kår , i frykt for at dette snarere kan ramme ofrene enn å hjelpe dem. Brende sier regjeringa framover kommer til å vurdere å flytte større deler av bistandspengene som går til landenes statsbudsjetter til det sivile samfunn. Afrika-kjenner Helge Rønning er enig med utenriksministeren i at Uganda skiller seg særlig ut fordi de har vært så høyrøstede i spørsmålet om homofili.

Ifølge Helge Rønning, som er Afrika-kjenner og medieprofessor ved Universitetet i Oslo, har de fleste afrikanske land en anti-homofili-lovgivning, men i ulik grad.

Andre har strenge straffer. I denne sammenheng skiller Nigeria og Uganda seg særlig ut. Også fordi de har vært så høyrøstete i denne saken, sier Rønning. Han forteller at Nord-Nigeria er et område med veldig streng lovgivning, med pisking og livsvarig fengsel.

Ifølge tall fra Norad ga Norge i 54,3 millioner kroner totalt i bistand til Nigeria. Så det er ikke noe entydig bilde. Professoren tror det krever en del politisk teft og takt fra Norges side i denne saken, og mener det er viktig at Norge ikke opptrer alene. Morten Bøås, seniorforsker ved Nupi, peker også på at stater som forbyr homofili er et problem Norge vil møte på flere steder. Du har for eksempel den liberiske nobelprisvinner Ellen Johnson Sirleaf, som har forsvart kriminalisering av homofili.

Tilsvarende debatter har du også i Kenya, Malawi og Sør-Afrika. De kan vende seg mot Russland eller Asia og få lån der. Landene er også blitt mer styringsdyktige, selv om de kan ligge etter med tanke på demokrati og menneskerettigheter, sier Nupi-forskeren.

..

Bevegelsen hadde sin opprinnelse i Berlin på tallet , og også i amerikanske storbyer som San Francisco og New York. Flere store politiske partier har også sine egne homonettverk, for eksempel Homofile og lesbiske sosialdemokrater. Homoseksuelle handlinger mellom menn var på denne tiden forbudt i Norge ved straffelovens paragraf , og mange av medlemmene levde ut sin legning i skjul.

I ble homofili avkriminalisert. I ble Arbeidsgrupper for Homofil Frigjøring startet. De fleste medlemmene her tilhørte den politiske venstresiden. I ble organisasjonene samlet i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring LLH.

I skiftet foreningen navn til Fri — foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Blant den norske homobevegelsens viktigste seire er avkriminalisering av homofili i , partnerskapsloven av og den kjønnsnøytrale ekteskapsloven av Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Det er ingen tegn til noe spesielt kjærlighetsforhold mellom to menn eller to kvinner.

De fleste hadde koner ved siden av seksuelle forhold og barn var veldig viktig, men man kan jo tenke seg at noen av de ugifte mennene i vikingtiden egentlig fra homofile, sier Bandlien. Historien blir med tiden mer komplisert. Homofile forsvinner fra offentligheten og kildematerialet gir ikke den samme oversikten over seksuelle praksiser slik som tidligere. Hatlen forteller at den vestlige seksualiteten endret seg drastisk i denne perioden, men at det handler om en større kulturell forandring som i stor grad kan kobles til kristendommens utvikling.

Sodomi, kjent som analsex, oral sex og sex med dyr, hadde også dødsstraff, forteller Hatlen. Professor i teologi Halvor Moxnes mener det er populært å si at det ble galt å være homofil da bibelen kom, mens sannheten er noe annerledes. Det gamle testamentet avviste det. Det var disse tankene ble overtatt av de første kristne i Det nye testamentet. Synet på kjærlighet og seksualitet mellom samme kjønn endret seg med andre ord ikke med bibelens inntog. Jødisk kultur forkastet det allerede- en holdning som vokste videre inn i kristendommen.

I Det gamle testamentet var barn avgjørende innenfor et tradisjonelt samfunn. Sex med mål om nytelse, lyst og begjær fremfor forplantning ble sett på som negativt. Også synet på mannsrollen kan knyttes til dette- å ha sex med en annen mann kunne bli sett som umandig, sier Moxnes. Enkelte kilder påstår at homofili i Renessansen, gikk fra å være lovlig over store deler i Europa, til å bli en handling som kunne få døden til følge. Middelalderhistoriker Richard Holt mener det er en overdrivelse.

Vi vet veldig lite om homoseksualitet både i middelalderen og renessansen, selv om vi har noen skikkelser som for eksempel Michelangelo — han var veldig seksuelt aktiv, og det har vi kilder på.

Richard peker på en taushetskultur gjennom hele middelalderen. Hans inntrykk er at folk ikke ønsket å vite så mye om andres seksualitet.

Det finnes noen kriminalsaker som handler om homoseksualitet, men det er alt for lite til å tegne et bilde av homofile på den tiden. Homofili ble i Europa forbundet med dødsstraff helt frem til , men homoseksualitet fortsatte å være en straffbar handling.

På samme tid blomstret psykiatrien med de såkalte «sjelelegene» journ. Forfatter og aktivist Kim Friele beskriver psykiatrien som en del av det hun forklarer som den homofiendtlige treenighet.

Først er det kirken som oversetter bibelen helt feil. Eldgamle historier om plyndring og voldtekt ble tolket som homofili, og dermed en dødssynd.

Deretter var det psykiatrien som forklarte homofili som en sykdom og til slutt kom lovgiverne som straffet homofili helt frem til Det var ikke før tallet at begrepet homoseksualitet kom til Norge -Da knyttet til enkelte handlinger og ikke til personens legning. Først på tallet ble homofili sett på som personer og ikke enkelthandlinger. Norge var på den tiden preget av bygdesamfunn og hadde ikke utbredte homofile subkulturer som det fantes i andre deler av Europa.

Likevel forekom erotiske homofile og lesbiske forhold mer eller mindre i skjul. Tone Hellesund har forsket på de norske peppermøene. Det viste seg etter hvert at mange av disse ugifte middelklassekvinnene var lesbiske.

Hellesund mener seksuelle handlinger mellom samme kjønn alltid har vært problematisk. Norge har alltid vært lite urbant og på bygdene på starten av tallet ble begrepet tvetulling og tvetulle brukt på maskuline kvinner og feminine menn. I de større byene i Europa derimot dannet det seg større homoseksuelle sub-kulturer, sier Hellesund.

For over år siden var homoseksualitet så å si akseptert. Når endret dette synet seg? Sex med en mann var noe av det vakreste man kunne ha Keiseren Heliogobal ønsket å bli kvinne Foto: Wikipedia Commons Ikke tabu Fra tiden der grekere og romere spankulerte blant joniske søyler i sine draperte kleder, kommer de første skriftlige beretningene om homoseksualitet. Keiseren Heliogabal ønsket til og med å skifte kjønn Visste du at Sokrates, Platon, Aristoteles og Aleksander mest sannsynlig hadde seksuelle forhold til hverandre?

Wikipedia Commons Sex med yngre student Men det var en vesentlig forskjell på homosex i den greske og den romerske antikken.

Voldtok slaver Også fra Norden kan vi spore seksuelt begjær, menn imellom, langt tilbake i tid. De fleste hadde koner ved siden av seksuelle forhold og barn var veldig viktig, men man kan jo tenke seg at noen av de ugifte mennene i vikingtiden egentlig fra homofile, sier Bandlien Kristendommen kommer Historien blir med tiden mer komplisert.

Mindre åpenhet Enkelte kilder påstår at homofili i Renessansen, gikk fra å være lovlig over store deler i Europa, til å bli en handling som kunne få døden til følge. Dødsstraff Homofili ble i Europa forbundet med dødsstraff helt frem til , men homoseksualitet fortsatte å være en straffbar handling.

Bøsse free chat porno gamle kåte menn

I ble organisasjonene samlet i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring LLH. I skiftet foreningen navn til Fri — foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Blant den norske homobevegelsens viktigste seire er avkriminalisering av homofili i , partnerskapsloven av og den kjønnsnøytrale ekteskapsloven av Fra Wikipedia, den frie encyklopedi.

I Store norske leksikon. Denne LHBrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull , og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Hentet fra « https: Normale stubber LHBstubber Stubber Visninger Les Rediger Rediger kilde Vis historikk.

På andre prosjekter Wikimedia Commons. USA har fått sitt første hel-homofile datingprogram på TV. Her er fem grunner til at det er fantastisk.

Denne uken hadde «Finding Prince Charming» premiere på amerikanske Logo. Én homofil ungkar skal date 13 deltagere som hele tiden skal bli færre som i «Ungkaren» , før én utvalgt skal stå igjen. La det ikke være noen tvil om at «Finding Prince Charming» hovedsaklig er lettbeint underholdning.

Likevel tar programmet opp flere tabubelagte temaer. Blant annet er det varslet at én av deltagerne kommer til å avsløre at han er HIV-positiv — et tema som fortsatt i stor grad er tabu i USA og resten av verden. Vi venter fortsatt på «Frost»-Elsas jentekjæreste.

Barnefilmgiganten har ikke klart å svare på spørsmålet med annet enn tomme formuleringer — så per nå er det lite som tyder på at Elsa forelsker seg i en jente i oppfølgeren. Det på tross av at Disney er blant selskapene som får stryk i en måling av homofil synlighet gjort av interesseorganisasjonen GLAAD.

Amerikansk TV er fortsatt så konservativt at det antageligvis anses som en for stor sjanse å ta. Nettopp derfor er det viktig at noen tøyer grensene. Bass kom ut av skapet i , med forsideoppslag i magasinet People, og har siden det både skrevet bok og vært en ledende talsperson for homofiles rettigheter.

I et intervju med Entartainment Weekly sier Bass at programmet vil være lære oss alle en ting eller to om menn som dater menn.

Homo norsk daiting

PROSTITUSJON TROMSØ HOMOSEKSUELL EROTICL MASSAGE